Welke motorolie heb ik nodig?

Motorolie Nodig

Één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van motorolie voor auto’s is de viscositeit, maar hoe weet u welke het beste is voor uw auto, nu er een reeks gewone en synthetische oliën op de markt is? En waarom is het zo belangrijk om de juiste motorolie voor uw auto te gebruiken? Welke motorolie heb ik nodig?

Het doel van motorolie

Motorolie van auto’s reinigt de motor en laat verontreinigingen in het oliefilter over om te worden verwijderd. Motorolie neutraliseert zuren, voorkomt corrosie en beschermt tegen defecten. Maar om olie deze voordelen te bieden, moet het goed kunnen circuleren en stromen. Olie produceert een dunne dempingsfilm om wrijving tussen metalen motoronderdelen te voorkomen wanneer ze tegen elkaar bewegen. De film fungeert als een afdichtmiddel tussen de cilinderwand en de zuigerveren. De vermindering van wrijving veroorzaakt door motorolie vermindert ook de warmte, waardoor de metalen componenten afkoelen. Als de olie vervuild is, van het verkeerde type is of zijn best heeft gedaan, kan deze niet goed stromen en riskeert u dure motorschade. Daarom is het zo belangrijk om het juiste type motorolie voor uw auto te kopen. Houd er rekening mee dat motorolie degradeert en dus wel houdbaar is. Gebruik geen motorolie die ouder is dan vijf jaar.

Viscositeit motorolie

De viscositeit van motorolie beschrijft de weerstand tegen stroming bij verschillende temperaturen. Motorolie voor auto’s is verkrijgbaar in verschillende viscositeiten. Viscositeit is gelabeld met een cijfer, b.v. 5w40 motorolie. Het is geschikt voor verschillende motortypen en is gelabeld met een ACEA-specificatie, bijv. ACEA A1 / B1. Let bij het controleren van de aanbevolen olieviscositeit van uw voertuig in uw gebruikershandleiding op de kwaliteit en de ACEA-specificatie. Het gebruik van motorolie met de verkeerde viscositeit voor uw model is de op één na meest voorkomende oorzaak van vroegtijdige motorschade (de meest voorkomende oorzaak is verwaarlozing van de motor). U zult geen problemen ondervinden op het moment dat u de verkeerde motorolie in uw auto doet. U zult wel echter waarschijnlijk 30.000 kilometer later operationele problemen ondervinden.

Synthetische motorolie

Sommige moderne voertuigen hebben synthetische olie nodig, die minder onzuiverheden bevat. Volledig synthetische olie wordt doorgaans beschouwd als de beste prestatie voor nieuwe motoren. Aan de andere kant mengen semi-synthetische oliën minerale en synthetische oliën. Halfsynthetische motorolie hoeft minder vaak te worden ververst dan gewone auto-olie.

Welke motorolie heb ik nodig?

De auto-industrie evolueert voortdurend: fabrikanten produceren steeds complexere motoroliën om te voldoen aan de emissievoorschriften van voertuigen en de eisen van de consument op het gebied van economische prestaties. Bekijk ons aanbod om te zien welke motorolie het beste bij u past. Zodra u het juiste type voor uw voertuig heeft gevonden, volgt u onze eenvoudige instructies om uw motorolie te vervangen. Wij verkopen Endurance 5W30 Motorolie, Premium Performance 5W30 Motorolie en Premium Performance 5W40 Motorolie.