Hoelang kunt u smeermiddelen bewaren?

Houdbaarheid Flessen 2

De term houdbaarheid verwijst naar de periode waarin u smeermiddelen, vet of olie kunt opslaan en deze producten kunt blijven gebruiken zonder een kwaliteitscontroleproces te doorlopen. Hoelang kunt u smeermiddelen bewaren? Solution Oil geeft aanbevelingen over de houdbaarheid om distributeurs of klanten te begeleiden. Deze aanbevelingen werken echter alleen als u zich strikt aan de voorwaarden houdt. Als u de smeermiddelen onder de aanbevolen omstandigheden bewaart, kunt u vertrouwen op de houdbaarheidsinstructies van de fabrikant. Het is belangrijk om heel voorzichtig te zijn met smeermiddelen die hun houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Wat moet u doen met oliën en smeermiddelen die de verwachte houdbaarheidsverwachting bereiken? Als dit het geval is, voer dan een olieanalyse uit op smeermiddelen die langer zijn opgeslagen dan de aanbevolen houdbaarheid. In dergelijke gevallen wordt het noodzakelijk om te controleren of de kwaliteit van uw oliën is aangetast door een langere opslagperiode of door het milieu. De omgeving waarin u smeermiddelen opslaat, is even belangrijk als de opslagtijd.

Temperatuurschommelingen, vochtigheid, agitatie van de smeermiddelen en kwaliteit van opslagproducten zijn enkele factoren die de situatie volledig kunnen veranderen. Het handhaven van een droge en schone omgeving is essentieel als het gaat om het bereiken van hun maximale houdbaarheid van smeermiddelen.

Smeermiddelkenmerken

Smeermiddeleigenschappen kunnen een doorslaggevende rol spelen bij het bepalen van hun verwachte houdbaarheid. Basisolie, type verdikkingsmiddel en additieven zijn enkele van de factoren die bepalen of het smeermiddel een korte of lange houdbaarheid heeft. Op maat gemaakte smeermiddelen worden aanbevolen om drie maanden te worden bewaard, op calciumcomplex gebaseerde vetten gedurende zes maanden en op lithium gebaseerde vetten gedurende één jaar. Terwijl smeermiddelen met een laag percentage additieven onder ideale omstandigheden meer dan vijf jaar kunnen worden bewaard, kunnen oplosbare oliën en brandwerende smeermiddelen idealiter ongeveer zes maanden worden bewaard.

Hoelang kun je smeermiddelen bewaren?

De levensduur van het product tijdens gebruik en de levensduur van het product bij opslag zijn twee verschillende concepten. Smeermiddelen blijven onbeweeglijk als ze voor langere tijd worden opgeslagen. Tijdens opslag kunnen smeermiddelen worden blootgesteld aan cyclische temperatuurschommelingen en het binnendringen van verontreinigingen die de prestatie-eigenschappen van het product ernstig kunnen beïnvloeden. Tijdens het gebruik ondergaan smeermiddelen dynamische omstandigheden zoals spatten, circulatie, karnen, enz. De meeste oliën en vetten gaan in de loop van de tijd achteruit. Niettemin leiden uitstekende praktijken voor olieopslag tot voldoende voorraadomzet en kunnen smeermiddelen worden gebruikt voordat prestatieverlies optreedt.

Solution Oil smeermiddel

Solution Oil is één van de grootste leveranciers van hoogwaardige smeermiddelen, opslag- en filtratieproducten in Nederland. Als toonaangevend oliebedrijf streven we er altijd naar om uw olie in goede staat te houden door middel van topkwaliteit, inspectie ter plaatse en technische ondersteuning. Neem contact met ons op voor meer informatie!