Een motorolielek opsporen en zelf verhelpen

Motorolie kopen

Een motorolielek opsporen, problemen die kunnen ontstaan ​​en hoe je dit zelf kunt verhelpen. Motorolie is een essentieel onderdeel van jouw voertuig. Het smeert de motor, helpt de motor te koelen en vermindert corrosie. Een motorolielek kan onherstelbare schade aan je motor veroorzaken. Hoe weet je of je een motorolielek hebt? Solution Oil legt het uit.

Geur van brandende olie

De olie die uit jouw motor lekt, druppelt op hete onderdelen in jouw voertuig en verbrandt met een duidelijke verbrande geur. Je kunt ook “sissende” geluiden horen die afkomstig zijn van waar de motor zich bevindt.

Blauwe rook

Wanneer motorolie verbrandt, produceert deze een blauwe rook, je zult deze blauwe rook uit jouw uitlaat zien komen.

Zwart/donkergekleurde plassen

Als je overal waar je geparkeerd hebt zwarte/donkere plassen achterlaat, is de kans groot dat je motorolie lekt.

Motorolielampje brandt

Als jouw motorolielampje brandt, controleer dan je oliepeil. Dit lampje geeft aan dat de oliedruk laag is of dat je niet genoeg motorolie hebt.

Lage motorolie

Controleer jouw motorolievloeistoffen met je peilstok om te zien of je voldoende olie hebt. Als jouw motoroliepeil is gedaald, heb je mogelijk een lek.

Oververhitting van de motor

Wanneer jouw oliepeil laag is, is er niet genoeg smering om de motor te koelen terwijl je rijdt, waardoor jouw voertuig snel oververhit raakt.

Wat gebeurt er als je een motorolielek niet repareert?

Zonder goede smering zal jouw motor oververhit raken en afslaan. Motor kost doorgaans 10-20% van de kosten van een nieuw voertuig, dus je wilt snel handelen als je vermoedt dat je een lek heeft. Een lek kan ook jouw zuurstofsensoren beschadigen en ervoor zorgen dat afdichtingen en pakkingen kapot gaan. En last but not least, onthoud dat motorolie ONTVLAMBAAR is.

Motorolie kopen Solution Oil

Voor het beste advies en goede motorolie ben je bij Solution Oil aan het juiste adres. Motorolie kopen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.