Is 5W40 de juiste motorolie voor uw auto?

5W40 Olie Kopen

Er zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken en kiezen van motoroliën: hoe koud wordt het in de winter en wat de fabrikant aanbeveelt voor uw motor. Ideaal voor het starten van motoren bij lage temperaturen en effectief bij hoge motortemperaturen, 5w40-motoroliën kunnen in de meeste omstandigheden worden gebruikt. Wilt u 5w40-motorolie-kopen? Lees dan verder.

Wat betekent 5w40 motorolie eigenlijk?

De ‘W’ staat voor ‘winter’, het getal ervoor geeft de viscositeit (of dikte) van de olie aan bij lage temperaturen (vandaar de W), en het getal erna geeft de viscositeit aan bij hogere temperaturen (gemiddeld 150 ° C), wanneer de motor loopt eigenlijk.

5w40-motorolie heeft een winterviscositeitsklasse van vijf, wat betekent dat het minder stroperig is bij zeer lage temperaturen, vergeleken met bijvoorbeeld 10w40. Het heeft een hete viscositeitsgraad van 40, wat betekent dat het net zo stroperig is als 10w40 bij hoge temperaturen, maar minder viskeus dan oliën zoals 15w50.

Waarom is de viscositeit van motorolie zo belangrijk?

De viscositeit van een olie is de weerstand tegen vloeien. Te dikke olie zal niet goed door uw motor stromen. Te dunne olie beschermt bewegende onderdelen niet tegen slijtage. De viscositeit neemt toe naarmate de temperatuur daalt en neemt af naarmate de temperatuur stijgt.

Wanneer u een bepaalde soort motorolie selecteert, moet u een afweging maken tussen prestaties en bescherming. Een olie die stroperiger is terwijl uw motor draait, zal de motoronderdelen beter beschermen. Maar een te dikke olie zal de motorprestaties ook enigszins belemmeren. Daarom is het belangrijk om uw motorfabrikant te raadplegen over welke oliesoort precies geschikt is.

Dus heb ik 5w40 of 10w40 nodig?

De keuze tussen 5w40 motorolie en een alternatief als 10w40 hangt af van de wintertemperatuur in jouw regio. 5w40 is beter voor het starten van uw motor bij lage temperaturen, aangezien hij gemakkelijker stroomt bij deze temperaturen. Wanneer de motor loopt en warm is, hebben 5w40 en 10w40 een hoge viscositeit en beschermen ze even effectief tegen motorslijtage.

Solution Oil heeft de beste motorolie voor uw auto

Wilt u 5w40-motorolie-kopen? U kunt bij ons op elk moment van de dag de 5w40 olie bestellen.  Wilt u meer informatie over de 5w30 olie, bekijk deze in ons blog hier.