5W30 Olie: is het geschikt voor uw auto?

Alle motorolie wordt beoordeeld op basis van de viscositeit of stromingsweerstand en de prestaties bij extreme temperaturen. De ideale motorolie voor uw auto is er één die de heetste temperaturen in uw regio kan weerstaan ​​en toch kan stromen als het koud is. 5w30 olie van Solution Oil is geschikt voor een breed temperatuurbereik, waardoor het een van de meest gebruikte oliën op de markt is.

 Wat is 5w30 olie?

5w30 is een motorolie die veel wordt gebruikt in lichte benzine- en dieselmotoren. Zoals de meeste motoroliën die tegenwoordig worden geproduceerd, is 5w30 een olie met meerdere kwaliteiten. Dit betekent dat het varieert van een lagere viscositeitsklasse van 5 tot een hogere viscositeitsklasse van 30.

De “W” staat voor “winter”, het getal ervoor geeft de viscositeit (of dikte) van de olie aan bij lage temperaturen (vandaar de W), en het getal erna geeft de viscositeit aan bij hogere temperaturen, als de motor draait.

Waarin verschilt 5w30 van andere oliën?

5w30 motorolie heeft een winterviscositeitsklasse van vijf, wat betekent dat het minder stroperig (minder dik) is bij zeer lage temperaturen in vergelijking met bijvoorbeeld 10w30. Het heeft een hete viscositeitsgraad van 30, wat betekent dat het bij hoge temperaturen minder stroperig is dan een olie zoals 5w50.

Wanneer moet ik 5w30 olie gebruiken? 

U moet altijd de olie gebruiken die wordt aanbevolen door Solution Oil. 5w30 olie kan echter functioneren bij temperaturen van -30ºC tot wel 35ºC, waardoor het een ideale keuze is als u met uw auto rijdt op een plaats met relatief hoge seizoensgebonden temperatuurschommelingen.

5w30 olie is bijzonder geschikt voor auto’s die in koude klimaten rijden. In tegenstelling tot oliën met een hogere classificatie voor hoge temperaturen, zoals 10 of 15, kan 5w30 olie vrij genoeg stromen wanneer de motor bij lage temperaturen wordt gestart om de interne componenten van de motor te coaten en te beschermen. Het is ook een goede keuze voor lange ritten die een hoger brandstofverbruik en meer blootstelling aan hitte vereisen.

Waarom komt 5w30 olie zo vaak voor?

5w30 olie is één van de meest gebruikte motoroliën omdat deze geschikt is voor een grote verscheidenheid aan voertuigen en motortypen. Het viscositeitsbereik van 5w30 betekent dat het de interne componenten van een motor kan smeren, afdichten en beschermen in verschillende klimaatomstandigheden. Dit vermogen om zowel in de zomer als in de winter goed te functioneren, brengt het gemak met zich mee dat het oliegewicht niet met de seizoenen hoeft te worden vervangen. De lagere viscositeit van 5w30 olie betekent ook minder belasting van de oliepomp en een lager brandstofverbruik.

Waarom is 5w30 olie zo veelzijdig?

Het vermogen van 5w30 motorolie om te functioneren in een grote verscheidenheid aan motortypen en onder een breed scala aan temperatuuromstandigheden, maakt het ongelooflijk veelzijdig. Of u nu een lichte benzine- of dieselmotor heeft, 5w30 is vaak de aanbevolen motorolie om te gebruiken omdat het stroomt gemakkelijker bij winterse temperaturen. Tegelijkertijd kan het een veilige viscositeit behouden wanneer de motor hard aan het werk is in de zomerse hitte. Wanneer een olie met een lagere viscositeit eerder kapot gaat, waardoor de motoronderdelen sneller slijten.

5w30 olie koop je bij Solution Oil

Wilt u 5w30 aanschaffen? Dan bent u bij Solulution Oil aan het juiste adres. Wij hebben deze sterke olie ook in ons assortiment. Bekijk hier de specificaties.