Menu

Over Ons

Solution Oil is het nieuwe hoogwaardige merk in smeermiddelen. Solution Oil wordt geproduceerd in Nederland. Iets waar we trots op zijn. Vandaar ook de stempel “Made in Holland” op al onze verpakkingen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Weert in het Zuiden van Nederland.

De beste kwaliteit uit eigen land

Wij werken samen met de beste ISO-gecertificeerde smeermiddelenproducent van Europa. Deze staat voor een geavanceerde productiefaciliteit. Veiligheid, gezondheid en milieu staan hoog in het vaandel. Wij kijken erop toe dat in het laboratorium continue wordt gecontroleerd op kwaliteit; van grondstoffen tot aan afvullijn. Iedere productiebatch wordt getest en van elke batch blijven samples veilig bewaard in het laboratorium om controle achteraf mogelijk te maken.

Duurzaamheid

Solution Oil is altijd op verschillende manieren bezig met duurzaamheid. Samen met onze producent werken wij continue aan productverbetering. Wij streven naar een steeds langere verversingstermijn. Wilt u motorolie kopen en ook een bijdrage leveren aan het milieu? Kies dan voor de Solution Oil ECO lijn.

De Beste Kwaliteit Motorolie

Voor kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres. De productie vindt ISO-gecertificeerd plaats. Dit op basis van ISO 9001-2015 voor kwaliteitsmanagement, ISO 14001-2015 voor milieumanagement en ISO 45001 voor arbeidsgerelateerde veiligheid en gezondheid.

De kwaliteit van smeerolie wordt afgemeten aan de hand van OEM specificaties en goedkeuringen. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Samen met de smeermiddelenproducent, publiceert de OEM specificaties voor een smeermiddel of motorolie. In die publicatie staan de specifieke tests en testlimieten voor de smeermiddelenproducent om de motorolie samen te stellen. Onze producent stelt de juiste combinatie van basisoliën en additieven vast, zodat het eindproduct van Solution Oil gegarandeerd aan de specificatie van de OEM voldoet.

Naast het “voldoen aan de specificatie” kan een motorolie ook OEM-goedgekeurd zijn. Het eindproduct is dan door de producent ingediend voor een officiële goedkeuring door de OEM. Wanneer na intensief testen aan alle eisen wordt voldaan, geeft de OEM een officiële goedkeuring. De OEM is dus een officieel bewijs ter bevestiging van de kwaliteit. Dit is vaak van belang voor officiële auto- en vrachtautodealerbedrijven.

Bent u op zoek naar motorolie met OEM goedkeuring? Neem dan contact op met onze klantenservice.