Motorolie Peugeot

Motorolie Peugeot

Motorolie is een verbazingwekkend ondergewaardeerd onderdeel van een auto. Velen geloven dat u kunt wachten tot dit laag wordt om het op te waarderen, of wachten op je volgende servicebeurt. Dit is gewoon niet het geval. Zodra uw motorolie laag wordt, zal de bovenkant van de motor meer slijten, met hogere wrijving. Solution Oil raadt u aan om uw olie nooit halfvol te laten komen. Blijf bijvullen om de slijtage van uw motor te minimaliseren!

Koop uw motorolie bij Solution Oil

U kunt Solution Oil makkelijk online kopen, net zoals u motorolie kunt krijgen bij benzinestations of een auto-onderdelenwinkel. Auto-onderdelenwinkels kunnen u de juiste olie voor uw voertuig vertellen, uw autohandleiding zal dit ook laten zien. De belangrijkste details die u nodig heeft, zijn de viscositeit (bijv. "10W40") en het type (bijv. "Synthetisch"). Het is essentieel om de juiste olie voor uw motor te krijgen. Een winkel kan een iets andere olie aanbevelen dan de handleiding... dit is geen probleem, het punt is dat het vergelijkbaar zal zijn met de aanbevolen olie. Wij verkopen verschillen synthetische olie voor een Peugeot. Voor de duidelijkheid, de viscositeit is de dikte van de olie, de twee cijfers vertegenwoordigen de dikte van de olie bij lage en hoge temperaturen.

Motorolie bij een Peugeot

Over het algemeen wordt aanbevolen om olie bij te vullen op een warme motor. Wanneer u het contact aanzet, zou u een ruwe oliepeilwijzer moeten zien. Deze opname laat zien dat deze auto absoluut een opwaardering nodig heeft. Dat is genoeg om opnieuw te dippen voor een meting. Maar zorg ervoor dat er geen stukjes weefsel enz. op de peilstok zitten, u wilt natuurlijk geen vuil in de motor brengen! U leest het niveau af op basis van waar de olie komt op de weergegeven schaal.  Giet een kleine hoeveelheid olie in de opening en meet het oliepeil opnieuw. U zult langzaam moeten schenken. Voor alle duidelijkheid: U kunt NIET zien wanneer u de juiste hoeveelheid hebt toegevoegd, u moet dit zelf regelmatig controleren. Voor advies kunt u altijd terecht bij Solution Oil.  Laat de motor olie een paar minuten intrekken voordat u opnieuw uw oliepeil meet met de peilstok. Zorg ervoor dat u de motor NIET te vol vult. Maak u geen zorgen dat u 100% vol zit, 80% is ook prima, omdat de olie zich in de motor zal blijven bezinken.