Menu

Motorolie Bijvullen

Motorolie Bijvullen

Motorolie is niets meer dan een onderdeel dat aan slijtage onderhevig is. De hoeveelheid olie neemt gestaag af. Dit komt door thermische en mechanische effecten. De olie verdampt door hitte, ontleedt door oxidatie of veroudert door slijtage van de additieven. Motorolie bijvullen is dan een noodzakelijk iets.

Wanneer moet u het oliepeil meten? 

Om er zeker van te zijn dat de motor goed gesmeerd wordt, is het raadzaam om regelmatig het oliepeil te controleren. Het wordt aanbevolen om elke 1.000 kilometer te controleren. U moet onmiddellijk reageren wanneer het motorlampje van uw auto geel knippert. Is het oliepeil werkelijk te laag, vul dan de vereiste hoeveelheid motorolie bij die al is bijgevuld. Wij van Solution Oil raden af ​​om verschillende oliën te mengen.

Waar moet ik op letten bij motorolie bijvullen? 

Meet het oliepeil alleen bij warme motor en bedrijfstemperatuur. Zorg ervoor dat het voertuig recht staat en niet op een helling geparkeerd staat. Na het afzetten van de motor duurt het ongeveer vijf minuten voordat de meting wordt uitgevoerd. Hierdoor kan de nog warme olie in de oliecarter neerslaan.

Open vervolgens de motorkap en trek de peilstok eruit. Gewoonlijk is de peilstok te herkennen aan een gele ring. Veeg de peilstok af met een doek en steek deze weer in het motorblok. In het beste geval moet het oliepeil nu tussen de twee markeringen staan. Dan is het oliepeil in de motor optimaal. Als er te veel olie in de motor zit, moet u deze aftappen, weggooien en controleren op olieverdunning. Als er te weinig olie in de motor zit, moet u motorolie bijvullen.

Ga bij het bijvullen langzaam te werk en voeg slechts kleine hoeveelheden toe. Test het niveau regelmatig totdat het gewenste resultaat is bereikt. Dit voorkomt dat de motor te vol raakt. Als het motoroliepeil te hoog is, kan er motorschade optreden. Er kan schuimvorming van de motorolie optreden, wat de smerende werking nadelig beïnvloedt.

Olieverdunning – Wat te doen als het oliepeil te hoog is?

Als u bij het meten van het oliepeil een toename van de olie in de motorruimte heeft opgemerkt, kan er een verdunning van de olie optreden. Laat in dat geval een oliemonster nemen en los het probleem op. Als het oliepeil te hoog is, kan er overdruk ontstaan ​​in de motorruimte, wat weer kan leiden tot lekkages en andere motorschade.

Motorolie Kopen Solution Oil

Motorolie nodig? Bestel dan vandaag nog de exclusieve motorolie van Solution Oil.
Of je nou Endurance 5w30, Premium Performance 5w30 of Premium Performance 5w40. Wij hebben alleen het beste.